torstai 1. elokuuta 2013

Dixie



New Orleans. ensin yhdistäisi mieluummin Jazzmusiikkiin mutta tulee sieltä näköjään oluttakin.
Dixie Brewing company sijaitsi New Orleansissa mutta tuhoutui 2005 Katrina-myrskyn iskiessä alueelle.
Dixien erikoinen aromi on peräisin sypressipuisista käymissammioista. Nuo sammiot vaan tuhoutuivat panimon  mukana.  Nykyään Dixie valmistetaan briteissä ja käymisen ajaksi siihen lisätään sypressipuun lastuja jotta tuo erikoisaromi saataisiin säilymään. (http://www.pierhead.uk.com/documents/Dixieweb.pdf)
Dixie on tummahkon keltainen olut joka kaadettaessa tekee heikohkon vaahdon. Vaahto sulaa pois silmänräpäyksessä ja jäljelle jää vain pientä helmeilyä oluen pinnassa.
Tuoksu on jännä miedon paahteinen.  Myös maku on miedohko, yrttinen ja siinä tosiaan on selkeä vähän niinkuin katajainen lisämaku, jos Dixie on liian kylmää, sen makuskaala jää kapeaksi. Ei siis ihan jääkaappikylmänä vaan kannattaa antaa hetken tasaantua lasissa.

New Orleans. The 1st thing in my mind is jazz music, but they are also brewing beer. Actually, nowadays Dixie is brewed in Great Britain while the Katrina Hurricane, in 2005, destroyed the brewery.
The special aroma of Dixie comes from the vats where this beer was fermented.those vats were made of Cypress wood. Now they don´t have those cypress vats but they add cypress wood chippings to get this special aroma.
(http://www.pierhead.uk.com/documents/Dixieweb.pdf)
Dixie is a dark yellow beer which makes quite thin foam layer which melts down in seconds. then there is jus ´t some sparkling on the surface. Dixie has very mild roasty scent. The taste is also mild, a little herbal and there really is some aroma from the cypress wood.
When served, Diexie cannot be cold. If it is too cold, the taste variaton keeps too narrow. it´s better to let dixie breeth a little before driking.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti